College Medyczny proponuje Państwu kurs z zakresu dietetyki oraz prawidłowego planowania procesu redukcji tkanki tłuszczowej (łączenia odpowiedniej strategii żywienia, diety z aktywnością fizyczną ukierunkowaną na spalanie tkanki tłuszczowej).

Cele szkolenia

Istotą szkolenia jest przedstawienie mechanizmów kompleksowej diagnostyki dietetycznej wraz z projektowaniem indywidualnie dopasowanej diety – z naciskiem na prawidłową dietę redukcyjną, a także prawidłowe łączenie wybranych form aktywności ruchowej z dietą ukierunkowaną na odchudzanie (redukcję tkanki tłuszczowej). Szkolenie składa się z dwóch etapów, których celem jest przedstawienie m.in:

fizjologicznych podstaw żywienia,
mechanizmów kompleksowej diagnozy dietetycznej – umożliwiającej poznanie cech indywidualnych odbiorcy (niezbędnych do ułożenia prawidłowej i dopasowanej diety),
mechanizmów prawidłowej i trwałej redukcji tkanki tłuszczowej,
kompleksowego projektowania indywidualnej i zbilansowanej diety oraz diety redukcyjnej (ukierunkowanej na odchudzanie),
prawidłowego łączenia wybranych form aktywności wspomagających dietę redukcyjną.
Najważniejszym celem szkolenia jest przełożenie specjalistycznej wiedzy na rozwiązania praktyczne przekładające się na wysoką skuteczność w pracy z klientami.

 

Liczba godzin: 30

Cena: 700 zł

PROGRAM KURSU

 

L.p

Przedmiot nauczania

Ilość godzin ogółem

  1. 1.

Anatomia i fizjologia układu pokarmowego oraz biochemiczne podstawy żywności

3

  1. 2.

Rola, podział i źródła wybranych składników odżywczych

2

  1. 3.

Zasady żywienia

3

  1. 4.

Planowanie i organizacja żywienia dietetycznego

5

  1. 5.

Dieta o ubogo energetyczna i klasyfikacja diet

6

  1. 6.

Odchudzanie a nasz organizm

1

  1. 7.

Podstawy psychologii żywienia

1

  1. 8.

Zalecane sposoby przyrządzania posiłków i łączenia produktów

1

  1. 9.

Technologia gastronomiczna

3

  1. 10.

Żywność funkcjonalna (probiotyczna) i żywność genetycznie modyfikowana

2

  1. 11.

Dietetyka w sporcie

3

Razem:

30