Czas trwania – 50 godzin dydaktycznych

Cena kursu: 1100 zł

Podstawowe zagadnienia BHP
– omówienie zasad bezpieczeństwa w kuchni
– zasady używania sprzętu oraz jego zastosowanie
– zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania
– zastosowanie warzyw i owoców do dekoracji potraw
– prawidłowa gospodarka towarowa
– sporządzanie receptur w oparciu o food cost
Potrawy restauracyjne
– potrawy kuchni restauracyjnej z nowoczesną prezentacją
Rodzaje przygotowywanych potraw:
Przyjęcia okolicznościowe/bankiety/bufety
-zasady komponowania potraw pod status przyjęcia
Rodzaje przygotowywanych potraw:
Kuchnia innej narodowości
Przygotowywanie potraw kuchni między innymi takich jak:
– włoskiej,
– francuskiej,
– japońskiej,
– meksykańskiej,
– japońskiej,
– rosyjskiej

KURS KULINARNY DLA SZEFÓW KUCHNI
Wszystkie przygotowywane potrawy są oparte na współczesnych trendach kulinarnych
Czas trwania – 50 godzin dydaktycznych.
Cena Kursu: 1900 zł
Podstawowe zagadnienia HACCP, BHP , PPOŻ, GMP, GHP
– omówienie zasad bezpieczeństwa w kuchni
– zasady używania sprzętu oraz jego zastosowanie
– zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania
– zastosowanie warzyw i owoców do dekoracji potraw
– zaopatrzenie produkcyjne
– prawidłowa gospodarka towarowa
– sporządzanie receptur w oparciu o food cost
– tworzenie ofert gastronomicznych przystosowanych do danych lokali
– inwentaryzacje miesięczne
– zarządzanie zasobami ludzkimi
– administracja kuchni
– przygotowanie dokumentacji kuchni oraz księgi HACCP

Potrawy restauracyjne i hotelowe
– potrawy kuchni restauracyjnej z nowoczesną prezentacją
Rodzaje przygotowywanych potraw:
Menu konferencyjne / grupowe / okolicznościowe
-zasady komponowania potraw pod status przyjęcia
Rodzaje przygotowywanych potraw:
Kuchnia innej narodowości
Przygotowywanie potraw kuchni między innymi takich jak:
– włoskiej,
– francuskiej,
– japońskiej,
– meksykańskie,
– japońskiej,
– rosyjskiej,