Cel szkolenia: Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość.
Efekty kształcenia: Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami.
Plan szkolenia:
- Podstawy immunologiczne nietolerancji pokarmów.
- Omówienie najważniejszych alergenów pokarmowych.
- Alergia krzyżowa – co oznacza?
- Diagnostyka alergii pokarmowej – zasady oraz podstawy interpretacji wyników badań.
- Objawy alergii – od zespołu alergii jamy ustnej po wstrząs anafilaktyczny.
- Czy osoby zajmujące się przetwarzaniem żywności ponoszą odpowiedzialność za skład alergenowy pokarmów? – pytania i wątpliwości.
- Alergia pokarmowa na przykładach oraz dyskusja.
Liczba godzin: 5 h
Koszt: 250 zł
Zapewniamy:
– materiały szkoleniowe,
– wyposażone sale,
– kameralne grupy.
Po kursie uczestnik otrzymuje:
– zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
– certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
– certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.