Uncategorized

Cel szkolenia: Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość.

 

Efekty kształcenia: Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami.

 

Plan szkolenia:

 

  1. Podstawy immunologiczne nietolerancji pokarmów.
  2. Omówienie najważniejszych alergenów pokarmowych.
  3. Alergia krzyżowa – co oznacza?
  4. Diagnostyka alergii pokarmowej – zasady oraz podstawy interpretacji wyników badań.
  5. Objawy alergii – od zespołu alergii jamy ustnej po wstrząs anafilaktyczny.
  6. Czy osoby zajmujące się przetwarzaniem żywności ponoszą odpowiedzialność za skład alergenowy pokarmów? – pytania i wątpliwości.
  7. Alergia pokarmowa na przykładach oraz dyskusja.

 

Liczba godzin: 5 h

Koszt: 250 zł

 

Zapewniamy:

– materiały szkoleniowe,

– wyposażone sale,

– kameralne grupy.

 

Po kursie uczestnik otrzymuje:

– zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),

– certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,

– certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.