Główne cele szkolenia to:

  • Zwiększenie umiejętności sprzedażowych w kategorii mięso/wędliny.
  • Poznanie zasad skutecznego merchandisingu.
  • Nabycie umiejętności trafnej diagnozy klienta.

 

Program szkolenia:

► MODUŁ I. SPOSOBY DZIAŁANIA SKLEPÓW DETALICZNYCH

  1. Diagnoza klientów docelowych.
  2. Cele klienta, właściciela sklepu a cele producenta.

► MODUŁ II: OBOWIĄZKI PRACOWNIKA

  1. Zamówienia towaru – procedura postępowania.
  2. Przyjęcie towaru – sklep.
  3. Przyjęcie towaru – dostawca.
  4. Przechowywanie towaru.

► MODUŁ III EKSPOZYCJA

  1. Kategorie produktowe.
  2. Merchandising.
  3. Etykiety informacyjne.
  4. Zwiększenie sprzedaży – visual merchandising.
  5. Dodatkowe wyposażenie sklepu.

► MODUŁ IV.  PROCES SPRZEDAŻY

  1. Badanie potrzeb.
  2. Prezentacja z elementami up-selling.
  3. Obiekcje.
  4. Finalizacja.

► MODUŁ V. BUDOWANIE RELACJI

  1. Najpopularniejsze typy zachowań.
  2. Sposoby rozpoznawania typu klienta.
  3. Dostosowanie sposobu rozmowy do stylu klienta.

► MODUŁ VI. ĆWICZENIA

  1. Umiejętność diagnozowania potrzeb klienta.
  2. Umiejętność przekonania do własnej decyzji.
  3. Budowanie długotrwałych relacji.

 

Zapewniamy:

– zaświadczenie MEN potwierdzające ukończenie kursu,
– materiały szkoleniowe,
– wyposażone sale.

 

Czas trwania: 6 godz. (szkolenie jednodniowe).
Cena: 990 zł.