Główne cele szkolenia to:
- Zwiększenie umiejętności sprzedażowych w kategorii mięso/wędliny.
- Poznanie zasad skutecznego merchandisingu.
- Nabycie umiejętności trafnej diagnozy klienta.
Program szkolenia:
► MODUŁ I. SPOSOBY DZIAŁANIA SKLEPÓW DETALICZNYCH
- Diagnoza klientów docelowych.
- Cele klienta, właściciela sklepu a cele producenta.
► MODUŁ II: OBOWIĄZKI PRACOWNIKA
- Zamówienia towaru – procedura postępowania.
- Przyjęcie towaru – sklep.
- Przyjęcie towaru – dostawca.
- Przechowywanie towaru.
► MODUŁ III EKSPOZYCJA
- Kategorie produktowe.
- Merchandising.
- Etykiety informacyjne.
- Zwiększenie sprzedaży – visual merchandising.
- Dodatkowe wyposażenie sklepu.
► MODUŁ IV. PROCES SPRZEDAŻY
- Badanie potrzeb.
- Prezentacja z elementami up-selling.
- Obiekcje.
- Finalizacja.
► MODUŁ V. BUDOWANIE RELACJI
- Najpopularniejsze typy zachowań.
- Sposoby rozpoznawania typu klienta.
- Dostosowanie sposobu rozmowy do stylu klienta.
► MODUŁ VI. ĆWICZENIA
- Umiejętność diagnozowania potrzeb klienta.
- Umiejętność przekonania do własnej decyzji.
- Budowanie długotrwałych relacji.
Zapewniamy:
– zaświadczenie MEN potwierdzające ukończenie kursu,
– materiały szkoleniowe,
– wyposażone sale.
Czas trwania: 6 godz. (szkolenie jednodniowe).
Cena: 990 zł.