Liczba godzin: 80 godzin
Cena szkolenia: 1500zł
Warunki uczestnictwa:
- Ukończone 18 lat;
- kserokopia potwierdzenia dokonania przelewu;
- wypełniony i podpisany własnoręcznie kwestionariusz osobowy (do wypełnienia w
- sekretariacie CollegeMedyczny );
- KOMPLET dokumentów należy dostarczyć przed pierwszymi zajęciami;
- Obecność na min. 80% zajęć oraz uzyskanie pozytywnego wyniku z egzaminu
- końcowego.
Cel szkolenia:
celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników do wykonywania zawodu kucharza małej gastronomii.
Grupa docelowa:
kurs przeznaczony dla wszystkich osób, które chcą nabyć i udokumentować kwalifikacje niezbędne dla profesjonalnego wykonywania czynności prowadzenia małej gastronomii. Zdobyty certyfikat będzie cennym dodatkiem przy poszukiwaniu pracy w charakterze kucharza małej gastronomii.
Ramowy program kursu:
- Zasady BHP Podstawy technologii gastronomicznej.
- Minimum sanitarne i HACCP.
- Obsługa konsumenta.
- Catering i organizacja imprez okolicznościowych.
- Planowanie i organizowanie produkcji gastronomicznej.
- Zasady zakładania działalności gastronomicznej.
- Obsługa kas fiskalnych i terminala płatniczego.
- Dokumentacja.
- Zajęcia praktyczne w placówce gastronomicznej.
Efekty uczenia się:
Uczestnik na szkoleniu nabywa teoretyczne i praktyczne umiejętności niezbędne do wykonywania zawodu kucharza małej gastronomii.
Prowadzący zajęcia:
Michał Markowicz – Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach, restauracji Da Vinci w XVII-wiecznym dworku starostów Chęcińskich oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006/2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez (prezydentów, ambasadorów, delegatów). Wiceprezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.
Zapewniamy:
- Komplet materiałów dydaktycznych.
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Po kursie uczestnik otrzymuje:
- zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
- certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
- certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.