CELE:
Teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników do wykonywania zawodu kucharza małej gastronomii.
EFEKTY KSZTAŁCENIA:
Uczestnik na szkoleniu nabywa teoretyczne i praktyczne umiejętności niezbędne do wykonywania zawodu kucharza małej gastronomii.
ADRESACI:
Kurs przeznaczony dla wszystkich osób, które chcą nabyć i udokumentować kwalifikacje niezbędne dla profesjonalnego wykonywania czynności prowadzenia małej gastronomii. Zdobyty certyfikat będzie cennym dodatkiem przy poszukiwaniu pracy w charakterze kucharza małej gastronomii.
PROGRAM:
- Zasady BHP Podstawy technologii gastronomicznej.
- Minimum sanitarne i HACCP.
- Obsługa konsumenta.
- Catering i organizacja imprez okolicznościowych.
- Planowanie i organizowanie produkcji gastronomicznej.
- Zasady zakładania działalności gastronomicznej.
- Obsługa kas fiskalnych i terminala płatniczego.
- Dokumentacja.
- Zajęcia praktyczne w placówce gastronomicznej.
LICZBA GODZIN: 80h
CENA: 1500zł
ZAPEWNIAMY:
- Komplet materiałów dydaktycznych
- Certyfikat ukończenia szkolenia
PO KURSIE UCZESTNIK OTRZYMUJE:
- zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
- certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł
- certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł