Nowości

CELE:

Kurs pozwoli zdobyć podstawy do rozwoju, uzupełnienia wiedzy i doskonalenia już posiadanych umiejętności w zakresie przygotowania deserów, wyrobów cukierniczych i wszelkiego typu wypieków.

ADRESACI:

Dedykowany jest dla wszystkich fanów czekolady, babeczek, ciast i wszelakich słodkości. Kurs skierowany jest dla osób zainteresowanych rozwojem umiejętności, oraz dla osób chcących od podstaw zagłębić sztukę cukiernictwa. Nie musisz być profesjonalistą, ale powinieneś być fanem łakoci.

 

PROGRAM SZKOLENIA:

– Niezbędnik cukiernika ( co powinieneś wiedzieć o pracy cukiernika)

-Wymogi systemu HACCP w gastronomii

-Kruche ciasta

– Ciasta ucierane

– Ciasta biszkoptowe

– Kremy lub pianki, musy, mleczka oraz panna cotta

– Serniki

-Podstawy pracy z karmelem

-Podstawy pracy z czekoladą

-Torty na bazie ciast biszkoptowych + dekoracja

-Podstawy dekorowania

-Ciasta drożdżowe, makowce, strudle

 

CZAS TRWANIA: 90h

CENA: 2949zł

 

ZAPEWNIAMY:

– materiały szkoleniowe

– wyposażone sale

– kameralne grupy

 

PO KURSIE UCZESTNIK OTRZYMUJE:

– zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)

– certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł

– certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł