CELE:
Kurs pozwoli zdobyć podstawy do rozwoju, uzupełnienia wiedzy i doskonalenia już posiadanych umiejętności w zakresie przygotowania deserów, wyrobów cukierniczych i wszelkiego typu wypieków.
ADRESACI:
Dedykowany jest dla wszystkich fanów czekolady, babeczek, ciast i wszelakich słodkości. Kurs skierowany jest dla osób zainteresowanych rozwojem umiejętności, oraz dla osób chcących od podstaw zagłębić sztukę cukiernictwa. Nie musisz być profesjonalistą, ale powinieneś być fanem łakoci.
PROGRAM SZKOLENIA:
– Niezbędnik cukiernika ( co powinieneś wiedzieć o pracy cukiernika)
-Wymogi systemu HACCP w gastronomii
-Kruche ciasta
– Ciasta ucierane
– Ciasta biszkoptowe
– Kremy lub pianki, musy, mleczka oraz panna cotta
– Serniki
-Podstawy pracy z karmelem
-Podstawy pracy z czekoladą
-Torty na bazie ciast biszkoptowych + dekoracja
-Podstawy dekorowania
-Ciasta drożdżowe, makowce, strudle
CZAS TRWANIA: 90h
CENA: 2949zł
ZAPEWNIAMY:
– materiały szkoleniowe
– wyposażone sale
– kameralne grupy
PO KURSIE UCZESTNIK OTRZYMUJE:
– zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
– certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł
– certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł