Etykieta Twoim drogowskazem – czyli jak prawidłowo odczytywać informacje o produkcie i nie dać się wpuścić w maliny!
Polacy z reguły nie czytają etykiet umieszczonych na produktach spożywczych. Informacje zamieszczane przez producentów na opakowaniach często są dla nas niezrozumiałe, czego skutkiem jest niechęć do zapoznawania się z ulotką. W dzisiejszych czasach rynek spożywczy ma nam do zaoferowania szeroki wachlarz produktów spożywczych. Jak więc dokonać prawidłowego wyboru? Jak nie dać wpuścić się w maliny? Jak uniknąć stałych błędów żywieniowych? Jak stać się świadomym konsumentem?
Odpowiedzi na te pytania i wiele innych dotyczących zasad racjonalnego odżywiania możesz uzyskać podczas naszego szkolenia.
Program warsztatów:
Błędy żywieniowe i zdrowe nawyki.
Nowa piramida żywieniowa – czyli jak wpleść zasady w życie.
NALEPKA = WAŻNA INFORMACJA!
Czy wiesz, co jesz? Sprawdź, co kupujesz.
Etykieta – kruczki stosowane przez producentów.
Oznaczenia i symbole.
Znaczenie terminologii opisującej dzisiejsze produkty spożywcze.
Dodatki do żywności – czyli co kryje się pod tym E?
Rozszyfruj etykietę – podstawowe założenia.
Indywidualne konsultacje z dietetykiem.
Poszerzaniu wiedzy towarzyszy świetna atmosfera !
Czas trwania: 8 godzin
Miejsce spotkania:
Poradnia dietetyczna Health Line przy szkole College Medyczny ul. Wesoła 19/3, 25-305 Kielce
Cena: 150 zł
Czekamy na Wasze zapisy! Minimalna liczba uczestników do utworzenia grupy 5 osób.