CELE:
Istotą szkolenia jest przedstawienie mechanizmów kompleksowej diagnostyki dietetycznej wraz z projektowaniem indywidualnie dopasowanej diety – z naciskiem na prawidłową dietę redukcyjną, a także prawidłowe łączenie wybranych form aktywności ruchowej z dietą ukierunkowaną na odchudzanie (redukcję tkanki tłuszczowej). Szkolenie składa się z dwóch etapów, których celem jest przedstawienie m.in: fizjologicznych podstaw żywienia, mechanizmów kompleksowej diagnozy dietetycznej – umożliwiającej poznanie cech indywidualnych odbiorcy (niezbędnych do ułożenia prawidłowej i dopasowanej diety), mechanizmów prawidłowej i trwałej redukcji tkanki tłuszczowej, kompleksowego projektowania indywidualnej i zbilansowanej diety oraz diety redukcyjnej (ukierunkowanej na odchudzanie), prawidłowego łączenia wybranych form aktywności wspomagających dietę redukcyjną. Najważniejszym celem szkolenia jest przełożenie specjalistycznej wiedzy na rozwiązania praktyczne przekładające się na wysoką skuteczność w pracy z klientami.
ADRESACI:
Kurs skierowany jest do wszystkich, którzy wiążą swoja przyszłość zawodową z dietetyką i profilaktyką zdrowia. Świetnie sprawdzi się również jako gigantyczna dawka wiedzy dla zainteresowanych dietetyką, zdrowym odżywianiem i profilaktyką zdrowia. Mogą wziąć w nim udział zarówno osoby nie związane wcześniej z dietetyką, ale także lekarze, pielęgniarki, fizjoterapeuci, trenerzy personalni.
LICZBA GODZIN: 30h
CENA: 700 zł
ZAPEWNIAMY:
- materiały szkoleniowe
- wyposażone sale
- kameralne grupy
PO KURSIE UCZESTNIK OTRZYMUJE:
- zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
- certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł
- certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł
PROGRAM:
L.p |
Przedmiot nauczania |
Ilość godzin ogółem |
|
Anatomia i fizjologia układu pokarmowego oraz biochemiczne podstawy żywności |
3 |
|
Rola, podział i źródła wybranych składników odżywczych |
2 |
|
Zasady żywienia |
3 |
|
Planowanie i organizacja żywienia dietetycznego |
5 |
|
Dieta o ubogo energetyczna i klasyfikacja diet |
6 |
|
Odchudzanie a nasz organizm |
1 |
|
Podstawy psychologii żywienia |
1 |
|
Zalecane sposoby przyrządzania posiłków i łączenia produktów |
1 |
|
Technologia gastronomiczna |
3 |
|
Żywność funkcjonalna (probiotyczna) i żywność genetycznie modyfikowana |
2 |
|
Dietetyka w sporcie |
3 |
Razem: |
30 |