CELE:

Nabycie umiejętności i kwalifikacji z zakresu HACCP.

 

ADRESACI:

Kurs skierowany jest do osób pracujących w branży gastronomicznej.

 

EFEKTY KSZTAŁCENIA:

Uczestnik po kursie nabywa specjalistycznych umiejętności z zakresu HACCP.

 

PROGRAM:

  1. Wstęp – nazwa, geneza, wdrożenie.
  2. System HACCP – zastosowanie definicji i pojęć.
  3. Idea i zasady systemy HACCP.
  4. Składowe systemu HACCP.
  5. Omówienie praktyki higienicznej GHP oraz praktyki produkcyjnej GMP w stosunku do systemu HACCP.
  1. Opracowanie schematu procesu technologicznego oraz weryfikacja, ocena prawidłowości i aktualności opisów produktów.
  1. Identyfikacja zagrożeń z uwzględnieniem zagrożeń mikrobiologicznych, chemicznych i fizycznych oraz czynniki kontroli.
  1. Określenie krytycznych punktów kontroli.
  2. Opracowanie systemu monitorowania dla każdego punktu krytycznego.
  3. Działania korygujące i weryfikacja.
  4. System HACCP – dokumentacja i zapisy.
  5. Procedury i instrukcje.

 

LICZBA GODZIN: 30h

CENA: 500zł

 

ZAPEWNIAMY:

  • Komplet materiałów dydaktycznych
  • Certyfikat ukończenia szkolenia

PO KYRSIE UCZESTNIK OTRZYMUJE:

  • zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
  • certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł
  • certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł