CELE:
Specjalistyczne przygotowanie do pracy w zawodzie managera restauracji.
ADRESACI:
Kurs skierowany jest do menadżerów restauracji.
EFEKTY KSZTAŁCENIA:
Podczas kursu uczestnik nabywa specjalistyczną wiedzę z zakresu zarządzania restauracją.
PROGRAM:
– Teoria motywacji
– Piramida potrzeb
– Zasady negocjacji
– Zjawisko mobbingu
– Sposoby komunikacji i przekazywanie informacji zwrotnych
– Wymagający klient – rozwiązywanie sytuacji trudnych
REKRUTACJA PRACOWNIKÓW
– Ogłoszenie pracodawcy a CV pracownika.
– Sposoby prowadzenia rozmów kwalifikacyjnych – elementy komunikacji niewerbalnej.
– Formalności związane z zatrudnianiem pracowników.
ELEMENTY PRAWA PRACY
– Obowiązki pracownika i pracodawcy.
– Rodzaje umów o pracę.
– Zasady udzielania urlopów.
– Szkolenia i awanse.
– Wynagrodzenie, premie i podwyżki.
– Grafiki a system pracy zmianowej.
– Nagany, rozwiązywanie umów, świadectwa pracy.
– Naruszanie przepisów prawa pracy.
– Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.
ZARZĄDZANIE RESTAURACJĄ
– Funkcjonalność zakładu gastronomicznego.
– Wyposażenie restauracji.
– Sanepid i jego wymagania.
– Koncesja i sprzedaż alkoholu.
– Zawieranie umów z dostawcami.
– Organizowanie przyjęć bankietowych.
– Elementy promocji i reklamy.
ODPOWIEDZIALNOŚĆ MENEDŻERA
– Rozliczanie restauracji, remanenty, inwentaryzacje.
– Komputerowe systemy sprzedażowe.
– Formy płatności.
– Odpowiedzialność finansowa.
– Odpowiedzi na pytania zadawane przez kursantów.
LICZBA GODZIN: 60h
CENA: 1500zł
ZAPEWNIAMY:
- Komplet materiałów dydaktycznych
- Certyfikat ukończenia szkolenia
PO KURSIE UCZESTNIK OTRZYMUJE:
- zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
- certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł
- certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł