CELE: 

Cele główne kursu gotowania i kulinarnego to:

  • rozwijanie zainteresowań i umiejętności kulinarnych;
  • kształtowanie umiejętności przyrządzania posiłków z zachowaniem higieny;
  • poznawanie tradycyjnych potraw, pochodzących z kuchni różnych narodów.

ADRESACI:

Szkolenie skierowane do osób, które gotowanie traktują jak hobby oraz do osób, dla których jest ono swego rodzaju obowiązkiem i chciałyby uatrakcyjnić domowe menu.

Program warsztatów kulinarnych :
1. Kuchnia całego świata w domu:
– podstawowe potrawy domowej kuchni w stylu tradycyjnym i nowoczesnym.
2. Rodzaje przygotowywanych potraw.
3. Przyjęcia okolicznościowe:
– zasady komponowania potraw pod status przyjęcia.
4. Kuchnia innej narodowości
5. Przygotowywanie potraw kuchni.
6. Wedle zainteresowań kursantów.

 

CENA: 350zł
LICZBA GODZIN: 18h

 

ZAPEWNIAMY:

  • materiały szkoleniowe
  • wyposażone sale
  • kameralne grupy

PO ZAKOŃCZONYM KURSIE UCZESTNIK OTRZYMUJE:

  • zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
  • certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł
  • certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł