CELE:
Cele główne kursu gotowania i kulinarnego to:
- rozwijanie zainteresowań i umiejętności kulinarnych;
- kształtowanie umiejętności przyrządzania posiłków z zachowaniem higieny;
- poznawanie tradycyjnych potraw, pochodzących z kuchni różnych narodów.
ADRESACI:
Szkolenie skierowane do osób, które gotowanie traktują jak hobby oraz do osób, dla których jest ono swego rodzaju obowiązkiem i chciałyby uatrakcyjnić domowe menu.
Program warsztatów kulinarnych :
1. Kuchnia całego świata w domu:
– podstawowe potrawy domowej kuchni w stylu tradycyjnym i nowoczesnym.
2. Rodzaje przygotowywanych potraw.
3. Przyjęcia okolicznościowe:
– zasady komponowania potraw pod status przyjęcia.
4. Kuchnia innej narodowości
5. Przygotowywanie potraw kuchni.
6. Wedle zainteresowań kursantów.
CENA: 350zł
LICZBA GODZIN: 18h
ZAPEWNIAMY:
- materiały szkoleniowe
- wyposażone sale
- kameralne grupy
PO ZAKOŃCZONYM KURSIE UCZESTNIK OTRZYMUJE:
- zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
- certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł
- certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł