Liczba godzin: 30 godzin
Cena szkolenia: 350zł
Warunki uczestnictwa:
- Ukończone 18 lat;
- kserokopia potwierdzenia dokonania przelewu;
- wypełniony i podpisany własnoręcznie kwestionariusz osobowy (do wypełnienia w sekretariacie College Medyczny);
- KOMPLET dokumentów należy dostarczyć przed pierwszymi zajęciami;
- Obecność na min. 80% zajęć oraz uzyskanie pozytywnego wyniku z egzaminu końcowego.
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności z zakresu obsługi kelnerskiej, zasad pracy w restauracji.
Grupa docelowa:
Osoby zamierzające podjąć pracę w branży gastronomicznej, potrzebujące zdobyć lub poszerzyć kwalifikacje.
Ramowy program kursu:
- Zasady pracy w restauracji.
- Technika pracy w restauracji.
- Obsługa gościa w restauracji.
- Obsługa konsumenta.
- Znajomość oferty restauracji.
- Techniki sprzedażowe.
Efekty uczenia się:
Uczestnik na szkoleniu nabywa umiejętności z zakresu obsługi gości w restauracji.
Prowadzący zajęcia: Michał Markowicz – Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach, restauracji Da Vinci w XVII-wiecznym dworku starostów Chęcińskich oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006/2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez (prezydentów, ambasadorów, delegatów). Wiceprezes Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.
Zapewniamy:
- Komplet materiałów dydaktycznych.
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Po kursie uczestnik otrzymuje:
- zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
- certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
- certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.