Uncategorized

Adresaci kursu: każda osoba, która wiąże swoją przyszłość z branżą handlową, które chcą poszerzyć swoją wiedze z tego zakresu tematycznego.

 

Cel kursu: przygotowanie teoretyczne oraz praktyczne do wykonywania zawodu profesjonalnego pracownika branży handlowej, poznanie zasad, metod – technik sprzedaży. Uczestnicy poznają zasady pracy w sprzedaży na stanowisku przedstawiciela w terenie jak i przedstawiciela w dziale obsługi Klienta – zaczynając od charakterystyki tej pracy po planowanie pracy, pozyskiwanie klienta aż do obsługi posprzedażowej.

 

Program szkolenia:

  1. Podstawowe zasady higieny w procesach produkcji, obrocie i transporcie żywności – HCCP.
  2. Zagadnienia prawne związane z zawodem handlowca.
  3. Podstawy dokumentacji handlowej.
  4. Profesjonalna obsługa klienta i negocjacje handlowe.
  5. Marketingowa teoria sprzedaży.
  6. Psychologiczne zagadnienia związane z pracą handlowca.
  7. Obsługa kas fiskalnych i urządzeń towarzyszących w handlu.
  8. Obsługa komputera (program do fakturowania i obsługi sprzedaży).

 

Warunkiem ukończenia kursu jest obecność na 80% zajęć oraz pozytywne zdanie wewnętrznego egzaminu końcowego.

 

Ilość godzin – 80h

Cena kursu – 1500zł

 

Zapewniamy:

  • materiały szkoleniowe,
  • wyposażone sale,
  • kameralne grupy.

 

Po kursie uczestnik otrzymuje:

  • zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
  • certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
  • certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.