Czas trwania kursu: 24h
Cena: 3700 zł
Dla kogo: szkolenie skierowane jest do pracowników strefy gastronomicznej, którzy chcą polepszyć swoje umiejętności kucharskie.
Celem szkolenia jest doskonalenie umiejętności kucharskich pracowników strefy gastronomicznej. Uczestnicy nauczą się jak odpowiednio przygotować różne rodzaje potraw-techniki obróbki cieplnej mięsa oraz dodatki do dań obiadowych. Nabyte umiejętności pozwolą im stworzyć ciekawe i smaczne menu, co zmobilizuje ich do wydajniejszej pracy, a pracodawcy przyniesie lepsze wyniki finansowe przedsiębiorstwa.
Program szkolenia:
1.TECHNIKI OBRÓBKI CIEPLNEJ MIĘSA: DRÓB I WIEPRZOWINA
- Pierś z kurczaka gotowana metodą sous-vide
- Piers z indyka gotowana metodą sous-vide
- Polędwica wieprzowa gotowana metodą sous-vide
- Żeberka wieprzowe BBQ
2.DODATKI DO DAŃ OBIADOWYCH
- Puree ziemniaczane (jak je zrobić aby cały dzień było gotowe na kuchni nie tracą na jakości )
- Koszotto – jak dodatek lub jako danie samodzielne
- Puree z kalafiora
- Puree z marchewki
- Placki warzywne
Ważne: zapewniamy dla każdego uczestnika produkty( artykuły spożywcze oraz wyposażenie miejsca pracy w niezbędne narzędzia techniczne.
Uczestnik usługi:
- przygotowuje potrawy mięne – drób i wieprzowina metodą sous-vide
- przygotowuje dodatki do dań obiadowych
- projektuje menu
- planuję współpracę w zespole obsługującym restauracje
Zapewniamy:
– materiały szkoleniowe,
– wyposażone sale,
– kameralne grupy.
Po kursie uczestnik otrzymuje:
zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN),
certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł,
certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł.