Uncategorized

Cel szkolenia – Kurs pozwala zaznajomić słuchacza z problematyką odżywiania i profilaktyki żywieniowej wdrażanej od najmłodszych lat. Celem jest przekazanie uczestnikom kompleksowej wiedzy na temat kształtowania zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci i młodzieży.

 

Do kogo skierowane szkolenie – dla każdego zainteresowanego problematyką odżywiania i profilaktyki żywieniowej wdrażanej od najmłodszych lat.

 

Tematyka szkolenia:

  1. Żywienie niemowląt.
  2. Wprowadzanie nowych pokarmów do diety dziecka.
  3. Zapotrzebowanie dzieci na składniki odżywcze.
  4. Normy żywienia wg grup wiekowych.
  5. Produkty wskazane i przeciwwskazane w żywieniu dzieci.
  6. Zagrożenia wynikające ze spożycia przez dzieci żywności wysokoprzetworzonej.
  7. Diagnostyka otyłości i nadwagi u dzieci.
  8. Rola aktywności fizycznej.
  9. Rola edukacji żywieniowej dzieci w zapobieganiu chorobom metabolicznym.
  10. Kształtowanie prawidłowych zachowań żywieniowych wśród dzieci i młodzieży.
  11. Techniki radzenia sobie z niejadkiem.

 

Ilość godzin – 16h

Cena szkolenia – 600 zł

 

Zapewniamy:

  • materiały szkoleniowe,
  • wyposażone sale,
  • kameralne grupy.

 

Po kursie uczestnik otrzymuje:

  • zaświadczenie o ukończeniu kursu (MEN)
  • certyfikat w języku polskim dodatkowo 30 zł
  • certyfikat w języku angielskim dodatkowo 30 zł